Broccoli met rijst en gehakt
Hoi!
Vanavond was er niet heel veel tijd om te koken, dus werd het een heel basic gerecht met ingrediƫnten die nog in huis waren. Echter, less is more, dus ondanks dat het een simpel maaltje was, heb ik prima kunnen eten. Benieuwd wat er allemaal in zit? Hieronder vind je het recept!
Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 personen en een kliekje):
1 kopje zilvervliesrijst, 250 gram gehakt, 1 broccoli, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 blik tomatenblokjes
Wat moet je doen:
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in een pan. Zet ondertussen de broccoli en de rijst op. Wanneer de ui en knoflook gefruit zijn, voeg je het gehakt toe. Bak tot het gehakt gaar is, voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Laat dit ongeveer 2 minuten op laag vuur staan.
Voeg ten slotte de broccoli toe en roer dit door het gehaktmengsel.
Simpel, goedkoop en prima te eten! Geen nieuwe sterrenmaaltijd, maar zeker een aanrader voor iedereen die broccoli een keer anders wil eten dan met aardappels en vlees.
Enjoy!
Vanavond was er niet heel veel tijd om te koken, dus werd het een heel basic gerecht met ingrediƫnten die nog in huis waren. Echter, less is more, dus ondanks dat het een simpel maaltje was, heb ik prima kunnen eten. Benieuwd wat er allemaal in zit? Hieronder vind je het recept!
Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 personen en een kliekje):
1 kopje zilvervliesrijst, 250 gram gehakt, 1 broccoli, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 blik tomatenblokjes
Wat moet je doen:
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in een pan. Zet ondertussen de broccoli en de rijst op. Wanneer de ui en knoflook gefruit zijn, voeg je het gehakt toe. Bak tot het gehakt gaar is, voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Laat dit ongeveer 2 minuten op laag vuur staan.
Voeg ten slotte de broccoli toe en roer dit door het gehaktmengsel.
Simpel, goedkoop en prima te eten! Geen nieuwe sterrenmaaltijd, maar zeker een aanrader voor iedereen die broccoli een keer anders wil eten dan met aardappels en vlees.
Enjoy!