Ciabatta pizza met tonijn
Hoi! Leuk dat je weer interesse hebt in mijn avondeten!
Dit is toch wel een van mijn lievelingsrecepten voor een makkelijke en lekkere maaltijd. De smaak doet denken aan pizza, maar is toch anders. Benieuwd? Hieronder vind je het recept!
1 afbak ciabatta, 2 kleine blikjes tomatenpuree (of 1 grotere), groene pesto, 1 blikje tonijn, 1 rode paprika, 1 ui, 2 bollen mozzarella
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de afbak ciabatta doormidden, daarna nog eens doormidden. Je hebt nu de bovenste helft én de onderste helft in 2 stukken gesneden.
Smeer eerst de tomatenpuree en daarna de pesto op alle stukken. Beleg met tonijn. Snijd de paprika, ui en mozzarella in plakken en beleg de stukken ciabatta hiermee.
Leg de ciabatta's in de oven en bak ongeveer 15 minuten. Zodra de mozzarella gesmolten is en de ciabatta mooi bruin wordt, weet je dat ze klaar zijn!
Ik bak de ciabatta's per helft af, zodat ze lekker warm blijven!
Lekker, simpel en ideaal als je door de weeks weinig tijd hebt. Dit recept is eigenlijk wel echt een succesnummer, iedereen die ik het heb laten proeven vond het lekker!
De ciabatta kun je natuurlijk beleggen met alles wat je nog in huis hebt! Het lijkt me ook heel lekker om dit recept een keer te proberen met bijvoorbeeld salami in plaats van tonijn. Tevens kun je de mozzarella natuurlijk ook gewoon vervangen voor gewone geraspte kaas!
Enjoy!
Dit is toch wel een van mijn lievelingsrecepten voor een makkelijke en lekkere maaltijd. De smaak doet denken aan pizza, maar is toch anders. Benieuwd? Hieronder vind je het recept!
Wat heb je nodig voor 4 stukken, genoeg voor 2 normale eters:
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de afbak ciabatta doormidden, daarna nog eens doormidden. Je hebt nu de bovenste helft én de onderste helft in 2 stukken gesneden.
Smeer eerst de tomatenpuree en daarna de pesto op alle stukken. Beleg met tonijn. Snijd de paprika, ui en mozzarella in plakken en beleg de stukken ciabatta hiermee.
Leg de ciabatta's in de oven en bak ongeveer 15 minuten. Zodra de mozzarella gesmolten is en de ciabatta mooi bruin wordt, weet je dat ze klaar zijn!
Ik bak de ciabatta's per helft af, zodat ze lekker warm blijven!
Lekker, simpel en ideaal als je door de weeks weinig tijd hebt. Dit recept is eigenlijk wel echt een succesnummer, iedereen die ik het heb laten proeven vond het lekker!
De ciabatta kun je natuurlijk beleggen met alles wat je nog in huis hebt! Het lijkt me ook heel lekker om dit recept een keer te proberen met bijvoorbeeld salami in plaats van tonijn. Tevens kun je de mozzarella natuurlijk ook gewoon vervangen voor gewone geraspte kaas!
Enjoy!