Curry met bloemkool en snijbonen
Hoi!
Vanavond at ik een hele makkelijke, snelle en lekkere maaltijd. Ik vertel je er graag meer over!
Ik had nog een bloemkool in huis, deze wilde ik ook graag gebruiken. Tevens had ik nog een kipfilet en rijst, dus dit waren de vaste ingrediƫnten. Ik maakte hier een heerlijke curry met bloemkool en snijbonen van!
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
1 kleine bloemkool, 1 handje snijbonen, 1 kipfilet, 1/2 pakje rode curry paste, 1 klein blikje kokosmelk en 1 kopje zilvervliesrijst
Wat moet je doen:
Kook de zilvervliesrijst gaar in een pan met kokend water.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en haal de uiteinden van de bonen. Zet een pan met water op en kook de groenten hierin gaar. Snijd ondertussen de kip in blokjes en bak ook deze gaar in een grote wokpan. Wanneer de kip gaar is, kun je de rode curry paste en de kokosmelk toevoegen. Zodra de groenten gaar zijn, kun je ook deze toevoegen. Laat dit nog een paar minuten pruttelen op laag vuur, waardoor de smaak van de curry in de groenten trekt.
Schep de rijst op een bord en serveer daar overheen de groenten.
Ik vond het erg lekker! Wel maakte ik de fout om een groot blik kokosmelk te gebruiken, waardoor de 'saus' wat langer moest indikken. Een klein blik was voor twee personen ruim voldoende geweest.
De rode curry paste die ik het lekkerst vind (niet gesponsord, ik vind deze echt het allerlekkerst) is die van Fairtrade. Ik gebruikte nu die van Jumbo huismerk, maar ik vond deze duidelijk minder smaak hebben.
Qua cijfer geef ik het een 7, ik zou je zeker aanraden om het ook een keer te proberen.
Enjoy!
Vanavond at ik een hele makkelijke, snelle en lekkere maaltijd. Ik vertel je er graag meer over!
Ik had nog een bloemkool in huis, deze wilde ik ook graag gebruiken. Tevens had ik nog een kipfilet en rijst, dus dit waren de vaste ingrediƫnten. Ik maakte hier een heerlijke curry met bloemkool en snijbonen van!
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
1 kleine bloemkool, 1 handje snijbonen, 1 kipfilet, 1/2 pakje rode curry paste, 1 klein blikje kokosmelk en 1 kopje zilvervliesrijst
Wat moet je doen:
Kook de zilvervliesrijst gaar in een pan met kokend water.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en haal de uiteinden van de bonen. Zet een pan met water op en kook de groenten hierin gaar. Snijd ondertussen de kip in blokjes en bak ook deze gaar in een grote wokpan. Wanneer de kip gaar is, kun je de rode curry paste en de kokosmelk toevoegen. Zodra de groenten gaar zijn, kun je ook deze toevoegen. Laat dit nog een paar minuten pruttelen op laag vuur, waardoor de smaak van de curry in de groenten trekt.
Schep de rijst op een bord en serveer daar overheen de groenten.
Ik vond het erg lekker! Wel maakte ik de fout om een groot blik kokosmelk te gebruiken, waardoor de 'saus' wat langer moest indikken. Een klein blik was voor twee personen ruim voldoende geweest.
De rode curry paste die ik het lekkerst vind (niet gesponsord, ik vind deze echt het allerlekkerst) is die van Fairtrade. Ik gebruikte nu die van Jumbo huismerk, maar ik vond deze duidelijk minder smaak hebben.
Qua cijfer geef ik het een 7, ik zou je zeker aanraden om het ook een keer te proberen.
Enjoy!