Gele courgette met BBQ zalm
Goedenavond!
Zojuist heb ik een heerlijke maaltijd gegeten, die ik graag met jullie wil delen!
Omdat mijn vriend vanavond tot laat moest werken, had ik geen zin om uitgebreid te koken. Ik wilde een makkelijke maaltijd met het liefste zoveel mogelijk groenten. Dat is gelukt!
De gele courgettes uit de moestuin zijn klaar om gegeten te worden, dus dat was een vast ingrediƫnt waarmee ik iets wilde maken. De rest was pure inspiratie.
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
1 kleine (gele) courgette, 1/2 rode paprika, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sesamzaadjes, 1 klein scheutje woksaus (ik gebruikte de teriyaki woksaus van GO-TAN), 1 zalmfilet (ik gebruikte de BBQ zalmfilet van de Lidl)
Wat moet je doen:
Bak de knoflook in een klein beetje olie. Zodra deze begint te ruiken voeg je de rest van de groentes toe. Ik doe dit in het begin altijd op hoog vuur, zodra de groenten beginnen te verkleuren zet ik het vuur wat lager. Ondertussen bak je de zalm en rooster je de sesamzaadjes in twee andere pannen. Let op dat je de sesamzaadjes roostert in een droge pan, anders lukt het niet. Zodra de groentes bijna klaar zijn, voeg je de woksaus en de geroosterde sesamzaadjes toe aan de groenten. Laat dit nog even een paar minuten pruttelen en klaar!
Easy, lekker en geslaagd! Toegegeven, het was geen feestmaal maar wel voor herhaling vatbaar!
Zojuist heb ik een heerlijke maaltijd gegeten, die ik graag met jullie wil delen!
Omdat mijn vriend vanavond tot laat moest werken, had ik geen zin om uitgebreid te koken. Ik wilde een makkelijke maaltijd met het liefste zoveel mogelijk groenten. Dat is gelukt!
De gele courgettes uit de moestuin zijn klaar om gegeten te worden, dus dat was een vast ingrediƫnt waarmee ik iets wilde maken. De rest was pure inspiratie.
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
1 kleine (gele) courgette, 1/2 rode paprika, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sesamzaadjes, 1 klein scheutje woksaus (ik gebruikte de teriyaki woksaus van GO-TAN), 1 zalmfilet (ik gebruikte de BBQ zalmfilet van de Lidl)
Wat moet je doen:
Bak de knoflook in een klein beetje olie. Zodra deze begint te ruiken voeg je de rest van de groentes toe. Ik doe dit in het begin altijd op hoog vuur, zodra de groenten beginnen te verkleuren zet ik het vuur wat lager. Ondertussen bak je de zalm en rooster je de sesamzaadjes in twee andere pannen. Let op dat je de sesamzaadjes roostert in een droge pan, anders lukt het niet. Zodra de groentes bijna klaar zijn, voeg je de woksaus en de geroosterde sesamzaadjes toe aan de groenten. Laat dit nog even een paar minuten pruttelen en klaar!
Easy, lekker en geslaagd! Toegegeven, het was geen feestmaal maar wel voor herhaling vatbaar!