Gevulde courgettes met gehakt

Welkom bij weer een nieuwe blog! Weer een nieuwe maaltijd die ik graag met jullie deel. Ik vond deze zelf enorm geslaagd, dat terwijl het eigenlijk extreem simpel te maken is! 

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
2 courgettes, 250 gram gehakt (minder kan natuurlijk ook), 1/2 paprika, 1 bol mozzarella, 2 trostomaten, 1 teen knoflook, 1 ui

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in een pan. Voeg na ongeveer 2 minuten het gehakt toe. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de paprika in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg deze toe zodra het gehakt gaar is. Snijd de courgettes doormidden en hol ze uit. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Zodra de tomaat een soort van 'saus' is geworden, zijn de courgettes klaar om gevuld te worden. Vul ze niet te vol, dan druipt straks als je mozzarella eraf. Wanneer de courgettes vol zijn, verdeel je de mozzarella erover.
Leg je courgettes in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar.

Ik vond het echt ontzettend lekker. Eigenlijk alle ingrediƫnten zijn lekker, dus hoe kon het ook eigenlijk anders! Aan 2 halve courgettes had ik zelf echt meer dan genoeg, maar voor grote eters kun je er bijvoorbeeld nog aardappeltjes bij serveren.

Enjoy1

Meer inspiratie