Groenten ovenschotel
Hoi! Vandaag een vegetarisch recept! Tenminste, je kunt ervoor kiezen om er nog een stukje vlees bij te serveren, maar de ovenschotel bestaat alleen uit groente. Ik vond het een groot succes, ondanks het ik het niet helemaal lekker op de foto kon krijgen. Het recept vind je hieronder.
Wat heb je nodig:
1 zoete aardappel
1 courgette
ongeveer 10 champignons (afhankelijk van de grootte)
2 tomaten
1 bol mozzarella
Kruiden (ik gebruikte tijm uit onze tuin)
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd alles in plakken. Bak de zoete aardappel plakjes even kort, zodat beide kanten een beetje kleur krijgen en de zoete aardappel al iets gaar de oven in gaat. Leg de zoete aardappel onderin de ovenschaal. Leg hier de plakken courgette op. Bak vervolgens ook de champignons even kort met wat kruiden. Deze komen bovenop de courgette. Vervolgens leg je beurtelings plakken tomaat en plakken mozzarella op de groenten.
Zet de ovenschaal in de oven en na 20 minuten is het klaar!
Zoals eerder gezegd kun je er bijvoorbeeld ook prima een stukje vlees bij serveren, bijvoorbeeld een kipburger.
Ik vond het lekker! Het is niet spectaculair, maar het is wel een makkelijke en lekkere manier om veel groente te eten. Door de zoete aardappel vult het ook nog eens goed. Ook kun je ervoor kiezen om er wat meer smaak aan te geven door tussen iedere laag wat kruiden te strooien. Ik vond het een ideale maaltijd voor doordeweeks!
Wat heb je nodig:
1 zoete aardappel
1 courgette
ongeveer 10 champignons (afhankelijk van de grootte)
2 tomaten
1 bol mozzarella
Kruiden (ik gebruikte tijm uit onze tuin)
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd alles in plakken. Bak de zoete aardappel plakjes even kort, zodat beide kanten een beetje kleur krijgen en de zoete aardappel al iets gaar de oven in gaat. Leg de zoete aardappel onderin de ovenschaal. Leg hier de plakken courgette op. Bak vervolgens ook de champignons even kort met wat kruiden. Deze komen bovenop de courgette. Vervolgens leg je beurtelings plakken tomaat en plakken mozzarella op de groenten.
Zet de ovenschaal in de oven en na 20 minuten is het klaar!
Zoals eerder gezegd kun je er bijvoorbeeld ook prima een stukje vlees bij serveren, bijvoorbeeld een kipburger.
Ik vond het lekker! Het is niet spectaculair, maar het is wel een makkelijke en lekkere manier om veel groente te eten. Door de zoete aardappel vult het ook nog eens goed. Ook kun je ervoor kiezen om er wat meer smaak aan te geven door tussen iedere laag wat kruiden te strooien. Ik vond het een ideale maaltijd voor doordeweeks!