Ovenpasta met courgette

Hoi! Leuk dat je weer geinteresseerd bent in mijn avondeten. Vanavond at ik een ovenpasta met veel groenten. Wil je weten hoe ik dit maak? Het recept vind je hieronder!

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
2 kopjes pasta (ik gebruikte penne)
2 trostomaten
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram gehakt
1/2 courgette
1/2 paprika
1 bol mozzarella
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
Italiaanse kruiden

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn. Snijd daarna de courgette en paprika in kleine blokjes, de tomaat en mozzarella in plakken.
Bak de ui en knoflook even kort. Voeg daarna het gehakt toe. Wanneer het gehakt gaar is, kun je de courgette en de paprika even kort meebakken. Doe daarna de tomatenpuree en de tomatenblokjes erbij als saus. Proef even hoe je de saus vind, zodat je eventueel nog wat Italiaanse kruiden toe kunt voegen naar smaak.
Zodra je pasta en je saus klaar zijn, kun je beginnen met het opbouwen van je ovenschaal. Onderin komt de pasta. Daar bovenop komt de saus. Daarna verdeel je de plakjes tomaat over de schaal en bovenop komt de mozzarella.
Zet je ovenschaal in de oven, na ongeveer 15 minuten is je eten klaar.

Ik vond het lekker, maar niet extreem bijzonder lekker. Ik zou wel nog een keer maken, maar dan zou ik de saus wat meer kruiden. Nu was ik wat zuinig geweest met de kruiden. Wel hoop ik je op deze manier weer wat inspiratie gegeven te hebben voor een nieuw recept!

Enjoy!

Meer inspiratie