Paprikasoep met balletjes
Hoi! Ken je dat gevoel, dat je heel graag iets wilt eten met een bepaalde groente, maar dat je niet zo goed weet wat je ermee gaat maken? Het makkelijkste is om alles in een pan te gooien en te zien hoe het smaakt, maar vandaag maakte ik er een soepje van.
Wat heb je nodig (voor 4 grote kommen):
2 paprika's
1 ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
2 blokjes voor kippenbouillon
1 liter water
Theelepel paprikapoeder
150 gram rundergehakt (optioneel, als je de soep liever zonder ballen eet kun je deze uiteraard makkelijk weglaten)
Wat moet je doen:
Rol balletjes van het gehakt. Het is aan te raden om te tellen hoeveel je er gemaakt hebt!
Snijd de paprika's, de ui en de knoflook in grove stukken en doe deze samen met een scheutje olijfolie in een pan. Laat deze ongeveer 10 minuten bakken, tot de groenten zacht zijn. Snijd ook de tomaat in grote blokjes en voeg deze toe samen met wat paprikapoeder (ongeveer een theelepel). Roer dit door het groentemengsel en laat dit een paar minuten bakken.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Wanneer je er voor gekozen hebt om soepballetjes in je soep te doen, voeg je deze nu ook toe. Eventueel kun je nu de deksel op de pan doen, maar dit is niet nodig. Laat de soep ongeveer 10 minuten goed koken. Nu kun je de groente met een staafmixer fijnmaken. Mocht je soepballen hebben toegevoegd, dan is het wel belangrijk dat je ze er eerst uit haalt.
Wanneer je de soep met een staafmixer tot een glad geheel hebt gemaakt, dan kun je de soepballen weer toevoegen. Laat de soep nog even kort koken en daarna kun je deze serveren.
Ik vind dit een super recept, laatst heb ik dit ook gemaakt toen familie kwam eten. Door wat extra groente en water toe te voegen, kun je makkelijk meer soep maken waardoor het ook een fijn recept is voor grote groepen. Ik serveerde de soep met twee sneetjes brood, dit was voor mij een prima maaltijd!
Enjoy!
Wat heb je nodig (voor 4 grote kommen):
2 paprika's
1 ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
2 blokjes voor kippenbouillon
1 liter water
Theelepel paprikapoeder
150 gram rundergehakt (optioneel, als je de soep liever zonder ballen eet kun je deze uiteraard makkelijk weglaten)
Wat moet je doen:
Rol balletjes van het gehakt. Het is aan te raden om te tellen hoeveel je er gemaakt hebt!
Snijd de paprika's, de ui en de knoflook in grove stukken en doe deze samen met een scheutje olijfolie in een pan. Laat deze ongeveer 10 minuten bakken, tot de groenten zacht zijn. Snijd ook de tomaat in grote blokjes en voeg deze toe samen met wat paprikapoeder (ongeveer een theelepel). Roer dit door het groentemengsel en laat dit een paar minuten bakken.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Wanneer je er voor gekozen hebt om soepballetjes in je soep te doen, voeg je deze nu ook toe. Eventueel kun je nu de deksel op de pan doen, maar dit is niet nodig. Laat de soep ongeveer 10 minuten goed koken. Nu kun je de groente met een staafmixer fijnmaken. Mocht je soepballen hebben toegevoegd, dan is het wel belangrijk dat je ze er eerst uit haalt.
Wanneer je de soep met een staafmixer tot een glad geheel hebt gemaakt, dan kun je de soepballen weer toevoegen. Laat de soep nog even kort koken en daarna kun je deze serveren.
Ik vind dit een super recept, laatst heb ik dit ook gemaakt toen familie kwam eten. Door wat extra groente en water toe te voegen, kun je makkelijk meer soep maken waardoor het ook een fijn recept is voor grote groepen. Ik serveerde de soep met twee sneetjes brood, dit was voor mij een prima maaltijd!
Enjoy!