Pasta pesto met parmaham
Hoi! Leuk dat je weer geïnteresseerd bent in mijn avondeten!
Vandaag een ontzettend makkelijk, maar zeer smakelijk recept voor pasta pesto.Ideaal om te maken voor grotere groepen, omdat je het koud eet. Je kunt het dan ook makkelijk alvast van tevoren klaarmaken en 's avonds met z'n allen opeten!
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
1 kopje pasta (ik gebruik meestal penne of fusilli), 1 potje groene pesto, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherrytomaten, een paar plakken parmaham, een handje rucola, een klein pannetje pijnboompitten
Wat moet je doen:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven. Snijd de mozzarella in blokjes en de cherrytomaten door de helft. Zet een droge pan op het vuur en rooster de pijboompitten. Zodra de pasta gaar is, giet je deze af en verdeel je naar smaak pesto over de pasta. Roer dit goed door en voeg daarna de gesneden mozzarella en cherrytomaten toe.
Scheur de parmaham in kleinere stukjes en verdeel dit over de pasta. Daarna nog rucola toevoegen en klaar is kees!
Enjoy!
Vandaag een ontzettend makkelijk, maar zeer smakelijk recept voor pasta pesto.Ideaal om te maken voor grotere groepen, omdat je het koud eet. Je kunt het dan ook makkelijk alvast van tevoren klaarmaken en 's avonds met z'n allen opeten!
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
1 kopje pasta (ik gebruik meestal penne of fusilli), 1 potje groene pesto, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherrytomaten, een paar plakken parmaham, een handje rucola, een klein pannetje pijnboompitten
Wat moet je doen:
Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven. Snijd de mozzarella in blokjes en de cherrytomaten door de helft. Zet een droge pan op het vuur en rooster de pijboompitten. Zodra de pasta gaar is, giet je deze af en verdeel je naar smaak pesto over de pasta. Roer dit goed door en voeg daarna de gesneden mozzarella en cherrytomaten toe.
Scheur de parmaham in kleinere stukjes en verdeel dit over de pasta. Daarna nog rucola toevoegen en klaar is kees!
Enjoy!