Plaatpizza courgette en aubergine

Hoi! Vandaag had ik ontzettend veel zin in pizza, maar ik had echt geen zin in een diepvriespizza en ik vond het zonde om een pizza te bestellen.
Het alternatief was snel gevonden, dan maar zelf een pizza maken! Het moest dan wel een beetje een gezonde pizza worden met zoveel mogelijk groente.

Bij Albert Heijn heb je in het verse pizza vak een pizzabodem waar al een potje tomatensaus bij zit. Van deze bodem ben ik echt fan. Ik rek 'm altijd een beetje extra uit, waardoor ik 4 mini pizza's uit 1 rol haal. Voor twee personen is dit echt een grote portie, voor 4 personen zal het een wat kleine portie zijn. Wel ideaal als niet iedereen dezelfde smaak heeft, of als je bijvoorbeeld nog wat salade bij je pizza wilt eten.
Wat heb je nodig voor deze pizza:
1 pizzabodem/pizzasaus pakket
1/2 courgette (ik gebruikte gele courgette, deze komen uit de moestuin)
1/2 aubergine
1 bol mozzarella
Klein beetje rucola

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verdeel de pizzabodem in de stukken die je wilt gebruiken. Leg deze (op wat bakpapier) op de bakplaat. Besmeer met saus.
Snijd de mozzarella, courgette en aubergine in plakken. Leg de plakken op de pizza.
Bak de pizza in ongeveer 18-20 minuten af. Serveer met wat rucola.

Ik vond het zeker lekkerder dan een diepvriespizza. Wel had ik beter de pizza eerst even zonder de groenten kunnen bakken, deze bleef nu wat klef. Ik denk dat het nog lekkerder is als je gegrilde groenten gebruikt, dan zit er extra smaak aan. Ik geef het een 7, wel een dikke voldoende, maar ik denk dat er lekkerdere combinaties zijn voor op de plaatpizza. Deze probeer ik uiteraard met liefde uit haha, dus waarschijnlijk zijn er binnenkort meer plaatpizza combinaties te lezen.

Meer inspiratie