Rijst met paksoi en spinazie

Hoi! Het lijkt bijna altijd wel restjesdag hier, maar ook vandaag bedacht ik wat ik wilde eten aan de hand van een aantal groenten die binnenkort toch wel echt op moesten. Een aantal van deze groenten waren paksoi, spinazie en paprika. Dit leek me echt een hele vreemde combinatie, maar of het wel smaakte lees je hieronder.
Wat heb je nodig (meer dan genoeg voor 2 personen, dus je eet of beide een grote portie of je hebt nog een kliekje voor de volgende dag):
1 kopje zilvervliesrijst
1 kipfilet
1 paksoi
Ongeveer 2/3 handjes spinazie
1 paprika
1 ui
Klein scheutje woksaus, ik gebruikte de bonensaus van Go-Tan

Snijd de groenten (behalve de spinazie) en de kipfilet in blokjes. Wanneer je de ui graag echt terug wilt proeven in je eten, kun je ervoor kiezen om deze in ringen te snijden. Houd je niet zo van de overheersende smaak van ui, dan kun je deze beter in kleine stukjes snijden.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat beschreven.
Bak ondertussen de kipfilet samen met de ui tot de kipfilet gaar is. Voeg daarna de groenten toe en laat dit even goed doorkoken tot de spinazie geslonken is en de paprika/paksoi zacht en gaar zijn. Schep daarna het grootste deel van het kookvocht uit de pan en roer vervolgens de woksaus door de kip en de groenten. Laat het nog even een paar minuten op laag vuur staan en daarna is het klaar!

Ik vond de combinatie tussen spinazie en paksoi verrassend genoeg wel lekker. Het zijn hele andere smaken, maar toch gingen ze goed samen. Het was geen extreem fantastische maaltijd, maar ik heb wel lekker gegeten. Voor herhaling vatbaar!

Meer inspiratie