Tip: Perfecte kippenpoten
Hoi! Leuk dat je weer geïnteresseerd bent in mijn avondeten!
Vandaag niet echt een recept, maar een tip die ervoor gaat zorgen dat je vanaf nu de perfecte kippenpoten gaat eten!
Deze week waren de kippenpoten in de aanbieding bij de Albert Heijn, waardoor ik voor minder dan 1,50 een schaal van 6 kippenpoten in huis haalde. Meer dan de helft (4 stuks) heb ik gebruikt voor het recept van vanavond, de overige twee liggen nu in de vriezer op ons te wachten.
Wat heb je nodig?
Gekruide (of ongekruide kippenpoten), kruiden die jij lekker vind en een airfryer.
Wat moet je doen:
Gekruide kippenpoten hebben niet echt meer voorbereiding nodig, maar ongekruide kippenpoten kun je het beste even kruiden of marineren. Hiervoor kun je kipkruiden gebruiken, maar je kunt ook zelf een mengsel maken. Een marinade die ik erg lekker vind is bijvoorbeeld een mengsel van verse kruiden (ik gebruik vaak tijm want dat staat in mijn tuin), knoflook, citroenrasp en een klein scheutje olie. Dit samen even in de blender gooien, de kippenpoten goed insmeren en een paar uur laten marineren in je koelkast.
Let er na het marineren wel op dat je zoveel mogelijk olie van de kippenpoten haalt, niet iedere airfryer kan even goed tegen het gebruik van olie!
Voor mijn eigen avondeten gebruikte ik dit keer gekruide kippenpoten.
Verwarm de airfryer 2 a 3 minuten voor op 180 graden. Zodra de airfryer warm is, laat je de kippenpoten ongeveer 15 minuten bakken op 180 graden. Deze tijd kun je mooi gebruiken om de rest van je avondeten voor te bereiden.
Wanneer het kwartier om is, zet je de temperatuur terug op 150 graden. Laat de kippenpoten nu nog 10 minuten op deze lagere temperatuur in de airfryer. Zodra deze klaar is, heb je de perfecte kippenpoten!
Belangrijk: mocht je geen mandje hebben, dan is het wel belangrijk om ze halverwege de 15 en de 10 minuten een keer om te draaien.
Door eerst de hogere temperatuur te gebruiken, krijg je een ontzettend knapperige korst. Het later garen op een lagere temperatuur, zorgt ervoor dat je kippenpoten goed gaar zijn, maar niet droog worden.
Dit was mijn tip voor de perfecte kippenpoten! Enjoy!
Vandaag niet echt een recept, maar een tip die ervoor gaat zorgen dat je vanaf nu de perfecte kippenpoten gaat eten!
Deze week waren de kippenpoten in de aanbieding bij de Albert Heijn, waardoor ik voor minder dan 1,50 een schaal van 6 kippenpoten in huis haalde. Meer dan de helft (4 stuks) heb ik gebruikt voor het recept van vanavond, de overige twee liggen nu in de vriezer op ons te wachten.
Wat heb je nodig?
Gekruide (of ongekruide kippenpoten), kruiden die jij lekker vind en een airfryer.
Wat moet je doen:
Gekruide kippenpoten hebben niet echt meer voorbereiding nodig, maar ongekruide kippenpoten kun je het beste even kruiden of marineren. Hiervoor kun je kipkruiden gebruiken, maar je kunt ook zelf een mengsel maken. Een marinade die ik erg lekker vind is bijvoorbeeld een mengsel van verse kruiden (ik gebruik vaak tijm want dat staat in mijn tuin), knoflook, citroenrasp en een klein scheutje olie. Dit samen even in de blender gooien, de kippenpoten goed insmeren en een paar uur laten marineren in je koelkast.
Let er na het marineren wel op dat je zoveel mogelijk olie van de kippenpoten haalt, niet iedere airfryer kan even goed tegen het gebruik van olie!
Voor mijn eigen avondeten gebruikte ik dit keer gekruide kippenpoten.
Verwarm de airfryer 2 a 3 minuten voor op 180 graden. Zodra de airfryer warm is, laat je de kippenpoten ongeveer 15 minuten bakken op 180 graden. Deze tijd kun je mooi gebruiken om de rest van je avondeten voor te bereiden.
Wanneer het kwartier om is, zet je de temperatuur terug op 150 graden. Laat de kippenpoten nu nog 10 minuten op deze lagere temperatuur in de airfryer. Zodra deze klaar is, heb je de perfecte kippenpoten!
Belangrijk: mocht je geen mandje hebben, dan is het wel belangrijk om ze halverwege de 15 en de 10 minuten een keer om te draaien.
Door eerst de hogere temperatuur te gebruiken, krijg je een ontzettend knapperige korst. Het later garen op een lagere temperatuur, zorgt ervoor dat je kippenpoten goed gaar zijn, maar niet droog worden.
Dit was mijn tip voor de perfecte kippenpoten! Enjoy!