Tip: Perfecte zoete aardappel frietjes
Hoi!
Vandaag weer een tip voor jullie, dit keer deel ik hoe je de meest fantastische zoete aardappel frietjes kunt maken.
Zoete aardappel wordt helemaal gehypet door #fitgirls, maar ondanks dat ik verre van een #fitgirl ben, heb ik deze groente ook helemaal ontdekt. Al tijden maak ik er frietjes van door deze in de oven te maken, maar nu ik een airfryer heb, weet ik een veel beter recept.
Wat heb je nodig (voor 1 persoon):
1 zoete aardappel, 1 plastic zakje, 1 scheutje olijfolie, paprikapoeder, basilicumpoeder en oreganopoeder
Wat moet je doen:
Snijd allereerst de zoete aardappel in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Neem hier een goed mes voor, want zoete aardappel is niet de meest makkelijke groente om te snijden. Stop alle reepjes in het plastic zakje en giet hier een scheutje olie bij. Voeg de kruiden naar smaak toe. Ik voeg vaak redelijk veel kruiden toe, maar als je hier niet zo van houdt, kun je natuurlijk naar eigen smaak toevoegen.
Knoop het zakje dicht en schud met het zakje tot alle reepjes bedekt zijn met je mengsel van kruiden.
Verwarm de airfryer 2 a 3 minuten voor. Maak het zakje weer los (binnenkant is nu wel erg vet door de olie!) en strooi je frietjes in het mandje. Bak in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van hoe dik je je frietjes gesneden hebt) af. Wel belangrijk om tussendoor een keer te schudden!
Je kunt je frietjes natuurlijk serveren met mayonaise, maar ik vind het persoonlijk lekkerder om ze te serveren met knoflooksaus.
Enjoy!
Vandaag weer een tip voor jullie, dit keer deel ik hoe je de meest fantastische zoete aardappel frietjes kunt maken.
Zoete aardappel wordt helemaal gehypet door #fitgirls, maar ondanks dat ik verre van een #fitgirl ben, heb ik deze groente ook helemaal ontdekt. Al tijden maak ik er frietjes van door deze in de oven te maken, maar nu ik een airfryer heb, weet ik een veel beter recept.
1 zoete aardappel, 1 plastic zakje, 1 scheutje olijfolie, paprikapoeder, basilicumpoeder en oreganopoeder
Wat moet je doen:
Snijd allereerst de zoete aardappel in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Neem hier een goed mes voor, want zoete aardappel is niet de meest makkelijke groente om te snijden. Stop alle reepjes in het plastic zakje en giet hier een scheutje olie bij. Voeg de kruiden naar smaak toe. Ik voeg vaak redelijk veel kruiden toe, maar als je hier niet zo van houdt, kun je natuurlijk naar eigen smaak toevoegen.
Knoop het zakje dicht en schud met het zakje tot alle reepjes bedekt zijn met je mengsel van kruiden.
Verwarm de airfryer 2 a 3 minuten voor. Maak het zakje weer los (binnenkant is nu wel erg vet door de olie!) en strooi je frietjes in het mandje. Bak in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van hoe dik je je frietjes gesneden hebt) af. Wel belangrijk om tussendoor een keer te schudden!
Je kunt je frietjes natuurlijk serveren met mayonaise, maar ik vind het persoonlijk lekkerder om ze te serveren met knoflooksaus.
Enjoy!