Zondag bakdag: Havermout-banaankoekjes

Hoi!

Dit keer een ontzettend makkelijk, simpel, goedkoop én gezond recept! Echt, deze koekjes heb je binnen een half uur gemaakt en zijn ideaal om mee te nemen naar werk of naar school.



Wat heb je nodig:
2 rijpe bananen, 150 gram havermout, kaneel en rozijnen naar smaak

Wat moet je doen:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet vast een bakplaat of een rooster klaar en leg er een stuk bakpapier op.
Prak de twee bananen met een vork tot een glad mengsel. Ieder klontje ga je straks ook proeven in je koekjes, dus het is wel belangrijk dat de klonten er echt goed uit zijn.
Voeg de havermout toe en blijf dit met een vork goed mengen. Proef even van je mengsel om te bepalen hoeveel kaneel en rozijnen je toe wilt voegen. Voeg daarna naar smaak de kaneel en rozijnen toe.
Maak met je hand balletjes (dit gaat niet heel makkelijk, aangezien ze ontzettend plakken) en druk ze plat op de bakplaat. De koekjes gaan niet rijzen, dus je kunt meteen de grootte bepalen.
Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten af. Zodra ze bruin zijn, zijn ze ook klaar.

De koekjes zijn lekker, wel proef je dat ze suikervrij en zonder toevoegingen gemaakt zijn. Wanneer je ze heel dun en plat maakt, kunnen ze wat taai worden, dus ik raad je wel aan om de koekjes wat dikker te houden.
Wel een dik pluspunt: je kunt het beslag ook rauw opeten, dus je hebt meteen een goed excuus om alle restjes op te eten haha! Verder is dit beslag rauw ook heerlijk als ontbijt!

De koekjes kun je ongeveer 3-4 dagen buiten de koelkast bewaren.

Enjoy!

Meer inspiratie