Lasagne met spinazie en maïs

Hoi! Vandaag een recept dat ik eerder heel veel maakte, maar de laatste tijd eigenlijk niet heel veel meer gegeten heb. Zonde, want het is zo'n lekkere combinatie!

Niet gesponsord:als lasagne basis gebruik ik trouwens de mix van Albert Heijn (eigen merk). Ik vind dit zelf de allerlekkerste saus, ook veel lekkerder dan bijvoorbeeld die van Honig. Ik kwam er dit keer achter dat nu zelfs de zout apart verpakt zit, dus je kunt op deze manier ook makkelijk zelf je zoutinname beperken. Handig! Verder zitten hier ook de lasagne bladen al in, dus deze hoef je niet los te kopen. 


Wat heb je nodig (voor 1 schaal):
1 mix voor lasagne
250 gram gehakt
400 gram spinazie
1 teen knoflook
1 ui
1 klein blikje maïs
1 of 2 bollen mozzarella, net hoeveel kaas je erover wilt verdelen
Melk/water in de verhouding die aangegeven staat op de verpakking

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden, tenzij de mix die je gekozen hebt iets anders aangeeft.
Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze samen met het gehakt tot het gehakt gaar is. Voeg daarna telkens een handje spinazie toe. Laat deze slinken en voeg daarna de volgende hand spinazie toe. Herhaal dit tot alle spinazie geslonken is. Roer daarna de maïs erdoor. Voeg de mix, melk en water toe. Let hierbij wel op, door het bakken van de spinazie is er waarschijnlijk al veel vocht vrijgekomen. Voeg daarom wat minder water toe. De saus wordt snel te waterig.
Schep de saus en lasagnebladen een voor een in een ovenschaal. Begin en eindig met de saus. Als laatste laag verdeel je de mozzarella over de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de oven en na ongeveer 30-40 minuten is de lasagne klaar.

Oh dit is zo lekker! Ik vind dit echt veel lekkerder dan bijvoorbeeld zo'n Italiaans groentenpakket. Ik weet niet waarom, maar de combinatie lasagne met spinazie is echt fantastisch. Zeker een aanrader om dit ook eens te proberen, enjoy!

Meer inspiratie