Ovenschotel met prei en gehakt
Hoi! Deze foto doet dit gerecht niet veel goeds. Hoe hard ik ook oefen op de foto's voor de blog, sommige gerechten (waaronder ovenschotels) lenen zich niet altijd goed voor hele mooie foto's. Gelukkig gaat het om de smaak en die was echt heel goed!
Wat heb je nodig (het leek heel veel, maar dit was krap aan genoeg voor 2 grote eters):2 preien
Handje champignons
200 gram gehakt
1 zakje aardappelschijfjes
1 teen knoflook
1 bol mozzarella
Champignonsaus
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de aardappelschijfjes gaar. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes.
Bak in een andere pan het gehakt gaar met een teentje knoflook, de ui en de champignons. Voeg daarna de champignonsaus toe aan het gehakt/groente mengsel. Proef even of je nog kruiden toe wilt voegen, ik deed hier nog een klein beetje Italiaanse kruiden door.
Doe het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel hier de gebakken aardappels over. Leg hier als laatste de mozzarella overheen.
Nu moet de ovenschaal nog ongeveer 20 minuten in de oven, daarna is het klaar!
Ik wilde eigenlijk iets heel anders maken vandaag, dus ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Ik had me er niet op ingesteld dat het heel erg lekker zou gaan worden haha, maar niks was minder waar. Ik vond het een super lekkere maaltijd en was blij dat mijn eerste plan niet door was gegaan!