Rijstvelloempia's met garnalen en mango
Hoi! Een tijdje geleden at ik in een restaurant rijstvelloempia's met garnalen. Ik vond ze echt heerlijk, dus ik probeerde mijn eigen versie hiervan te maken. Uiteindelijk zijn ze heel anders geworden, maar ik vond ze alsnog heel erg lekker.
Wat heb je nodig (voor 4 loempia's, dit was voldoende voor 2 personen)
4 rijstvellen
1/2 mango
1 bakje garnalen
Ongeveer 10 cm komkommer
1/4 verpakking glass noodles
1 handje ijsbergsla
Wat moet je doen:
Bereid de glass noodles voor zoals omschreven op de verpakking.
Snijd de mango en komkommer in zo dun mogelijke reepjes. Hoe dunner hoe beter, omdat je de rijstvellen dan strakker kunt rollen.
Week de rijstvellen een voor een in wat water. Dep daarna droog met een theedoek of met keukenpapier. Vul de rijstvellen met wat mango, komkommer, ijsbergsla en noodles. Leg er vervolgens een paar garnalen bovenop.
Vouw de korte zijden naar binnen en rol vervolgens de rijstvellen zo strak mogelijk op. Dit vergt nog wel wat oefening, je zult zien dat de vierde straks de beste is haha!
De loempia's zijn zo heel lekker, maar je kunt ze ook serveren met was soja- of chilisaus.
Ik vond het ontzettend goed gelukt. De loempia is zoet (mango), crunchy (komkommer), zacht (rijstvel + noodles) en smaakt ook naar garnaal. Echt een ontzettend lekkere combinatie, ik heb dus echt weer lekker gegeten. De ingrediƫnten zijn voor mijn doen wat aan de prijzige kant voor een doordeweekse maaltijd, maar ach af en toe moet dat ook een keer mogen. De smaak was in ieder geval top en aangezien er nog rijstvellen over zijn ga ik dit zeker nog een keer maken!
Wat heb je nodig (voor 4 loempia's, dit was voldoende voor 2 personen)
4 rijstvellen
1/2 mango
1 bakje garnalen
Ongeveer 10 cm komkommer
1/4 verpakking glass noodles
1 handje ijsbergsla
Wat moet je doen:
Bereid de glass noodles voor zoals omschreven op de verpakking.
Snijd de mango en komkommer in zo dun mogelijke reepjes. Hoe dunner hoe beter, omdat je de rijstvellen dan strakker kunt rollen.
Week de rijstvellen een voor een in wat water. Dep daarna droog met een theedoek of met keukenpapier. Vul de rijstvellen met wat mango, komkommer, ijsbergsla en noodles. Leg er vervolgens een paar garnalen bovenop.
Vouw de korte zijden naar binnen en rol vervolgens de rijstvellen zo strak mogelijk op. Dit vergt nog wel wat oefening, je zult zien dat de vierde straks de beste is haha!
De loempia's zijn zo heel lekker, maar je kunt ze ook serveren met was soja- of chilisaus.
Ik vond het ontzettend goed gelukt. De loempia is zoet (mango), crunchy (komkommer), zacht (rijstvel + noodles) en smaakt ook naar garnaal. Echt een ontzettend lekkere combinatie, ik heb dus echt weer lekker gegeten. De ingrediƫnten zijn voor mijn doen wat aan de prijzige kant voor een doordeweekse maaltijd, maar ach af en toe moet dat ook een keer mogen. De smaak was in ieder geval top en aangezien er nog rijstvellen over zijn ga ik dit zeker nog een keer maken!