Tip: de allerlekkerste aardappeltjes uit de airfryer

Hoi! In deze rubriek zet ik periodiek een ingrediënt of bereidingswijze in de spotlight. Ik deel hier mijn ontdekkingen, in de hoop dat het jou kan helpen om de dagelijkse maaltijden nét iets lekkerder te maken!

Vandaag testte ik verschillende diepvries aardappelpartjes. Om ze goed te kunnen testen, deed ik ze allemaal in de airfryer. Ik hou echt van aardappelpartjes. We eten niet heel vaak aardappels, vlees en groente, maar als we dit eten dan is dat eigenlijk standaard met aardappelpartjes/schijfjes/kroketjes of gebakken aardappelen. Sinds ik mijn airfryer heb, winnen de aardappelpartjes met overmacht. Hieronder lees je mijn top 3!

Voor alle aardappelpartjes die je in de airfryer doet, geldt dat je ze tussendoor telkens goed moet schudden omdat ze anders aan het mandje gaan kleven. Verder worden ze ook niet gelijkmatig gaar/krokant als je ze niet een aantal keer schudt. 



Nummer 3: Plus aardappelpartjes
Deze aardappelpartjes van de Plus waren lekker, maar ik vond ze niet heel erg bijzonder. Ik deed ze 15 minuten in de airfryer. Ze werden heerlijk krokant, maar qua smaak was het mwah.

Nummer 2: Aardappelpartjes knoflook-rozemarijn van de Albert Heijn
Ik moet je eerlijk zeggen, toen ik de zak opendeed dacht ik meteen: we hebben een winnaar. Deze aardappelpartjes ruiken echt zo verschrikkelijk lekker! Ik deed ze 20 minuten in de airfryer, dat was echt door het hele huis te ruiken. Zo lekker!
Echter, toen ik ze dan EINDELIJK kon proeven, was ik toch wel een klein beetje teleurgesteld. Ze ruiken echt lekkerder dan ze smaken. De smaak was zeker niet verkeerd, maar ik had deze gewoon wat sterker verwacht. Wel vond ik dat het wat grote partjes waren, waardoor ze niet extreem knapperig werden. Desalniettemin zeker een aanrader om een keer te proberen. Erg lekker!

Nummer 1: Aardappel wedges van de Lidl
Eerlijk? Ik was echt verrast over deze nummer 1. Toen ik de zak openmaakte, vond ik de wedges er totaal niet lekker uitzien, maar gelukkig veranderde dit toen ze eenmaal gebakken waren (20 minuten op 180 graden). Wauw! Dit was echt extreem lekker, echt een aanrader. Sinds we ze ontdekt hebben, ligt hier altijd een zak standaard in de vriezer. De prijs van deze heerlijkheid? 1 euro en daar kun je dik 2x van eten (met twee personen).

Meer inspiratie