Nachos met pulled chicken

Hoi! Vandaag een recept dat eigenlijk altijd kan. Bij de borrel, als lunch én zelfs als avondeten (lekker met een kom soep, bijvoorbeeld deze paprikasoep. In mijn vorige huis, had ik een huisgenoot met hét ultieme nacho recept. Omdat ik zelf niet zo'n fan ben van geraspte kaas over mijn eten, bedacht ik hier een variant op. Uiteraard kun je dit ook maken met geraspte kaas, of nog andere ingrediënten toevoegen.
Wat heb je nodig:
1 zak nachos
1 klein bakje crème fraîche
1 kipfilet
Ongeveer 10 cherrytomaten
Barbecuesaus (het liefste die van Heinz, deze heeft naar mijn ogen de beste barbecue smaak)

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de kip gaar in ruim kokend water. Dit duurt ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water is gaan koken.
Leg de kipfilet in een bakje en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar, tot je kleine 'draadjes' overhoud. Doe hier ongeveer 3/4 eetlepels barbecuesaus bij.
Leg de helft van de  nachos in een ovenschaal. Verdeel hier een paar klodders crème fraîche over, ongeveer 5 tomaten (snijd deze eerst door de helft, anders staan ze niet helemaal in verhouding tot de rest van het eten) en de helft van het kip/barbecuesaus mengsel.
Verdeel vervolgens de tweede helft van de nachos over de schaal. Hierover leg de dezelfde ingrediënten als net.
Indien gewenst kun je ook over beide lagen wat geraspte kaas verdelen.
Zet de ovenschaal in de oven, na ongeveer 15 minuten zijn je nachos klaar.

Ik vond het echt ontzettend lekker en vond het oprecht jammer dat ik redelijk snel vol zat. Ik had niet verwacht dat de nachos zo zouden vullen, maar misschien hoopte ik ook gewoon dat ik er meer van zou kunnen eten omdat het zo lekker was.
Dit recept is echt een dikke aanrader!

Meer inspiratie