Plaatpizza met serranoham
Hoi! Een tijdje terug was ik in Praag en daar heb ik een fantastische pizza geproefd. Alles aan de pizza was lekker, ik durf te wedden dat het een van de lekkerste Italiaanse restaurants is buiten Italië. Om deze geweldige pizza te herdenken, maakte ik deze heerlijke plaatpizza.
In deze blog heb je al kunnen lezen welke pizzabodem ik gebruik en dat ik de bodem altijd nog best wel ver uitrek. Ik vond de bodem van deze plaatpizza nog véél beter gelukt dan de plaatpizza met courgette en aubergine.
Wat heb je nodig (afhankelijk van hoe de de bodem uitrekt voor 1 of 2 pizza's):
1 rol pizzadeeg met saus
1 bol mozzarella
Serranoham
Rucola
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de pizzabodem op de bakplaat en rek deze wat uit. Ik vind een dunne bodems het lekkerst, maar als je meer van een dikkere bodem houdt, hoef je de bodem uiteraard niet uit te rekken.
Verdeel de tomatensaus over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de pizzabodem.
Bak de pizzabodem in ongeveer 18-20 minuten gaar.
Pluk de serranoham in kleine stukjes (anders trek je alles van je pizza als je er een hap van neemt) en verdeel deze over je pizza. Leg vervolgens een plukje rucola op ieder stuk pizza.
Dat is alles! Veel heb je niet nodig en het smaakt heerlijk. De bodem is heerlijk krokant en de combinatie met serranoham en rucola is geweldig. Echt een aanrader! Je maakt hier ook nooit genoeg van, want de restjes zijn heerlijk als lunch.
Enjoy!
In deze blog heb je al kunnen lezen welke pizzabodem ik gebruik en dat ik de bodem altijd nog best wel ver uitrek. Ik vond de bodem van deze plaatpizza nog véél beter gelukt dan de plaatpizza met courgette en aubergine.
Wat heb je nodig (afhankelijk van hoe de de bodem uitrekt voor 1 of 2 pizza's):
1 rol pizzadeeg met saus
1 bol mozzarella
Serranoham
Rucola
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de pizzabodem op de bakplaat en rek deze wat uit. Ik vind een dunne bodems het lekkerst, maar als je meer van een dikkere bodem houdt, hoef je de bodem uiteraard niet uit te rekken.
Verdeel de tomatensaus over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de pizzabodem.
Bak de pizzabodem in ongeveer 18-20 minuten gaar.
Pluk de serranoham in kleine stukjes (anders trek je alles van je pizza als je er een hap van neemt) en verdeel deze over je pizza. Leg vervolgens een plukje rucola op ieder stuk pizza.
Dat is alles! Veel heb je niet nodig en het smaakt heerlijk. De bodem is heerlijk krokant en de combinatie met serranoham en rucola is geweldig. Echt een aanrader! Je maakt hier ook nooit genoeg van, want de restjes zijn heerlijk als lunch.
Enjoy!