Zondag bakdag: brood uit de airfryer

Hoi! Een tijdje geleden kwam ik op Facebook een artikel tegen over het bakken van een brood in de airfryer. Ik deelde dit artikel op mijn blog, met de vraag of iemand dit al eens geprobeerd had. Een paar dagen terug kreeg ik een privéberichtje of ik dit zelf al geprobeerd had, omdat een van de trouwe lezers van deze blog wilde weten of het lekker was.

Uiteraard kon ik het niet laten om het uit te proberen, dus hieronder mijn poging! Ik vind het trouwens erg leuk om tips, vragen en reacties te krijgen, mijn inbox (zowel als Facebook als via de blog) staan altijd open!
Zoals je kunt zien aan de foto, is het dus gelukt: er is een gaar brood uit de airfryer gekomen!

Ik heb voor dit recept de Koopmans mix voor meergranenbrood gebruikt. Een makkelijke mix, waar alleen water en een klein beetje boter aan toegevoegd hoeven te worden. Ik heb de ingrediënten gemixt, 10 minuten laten rijzen zoals op de verpakking was aangegeven, in de airfryer (mandje bedekt met bakpapier) gelegd en daar nogmaals 45 minuten laten rijzen. Zoals je kunt zien aan de foto, is het brood erg compact gebleven. Ik denk dat de eerste 10 minuten niet voldoende was, dat ik hier beter een half uur aan had kunnen houden.
Het brood is vervolgens 35 minuten afgebakken op 160 graden. Het hele huis rook heerlijk, dus de eerste indruk was eigenlijk meteen goed haha! Na het afbakken heb ik het brood iets laten afkoelen voor ik het gesneden heb.

De korst van het brood was enorm krokant, de rest van het brood was ontzettend lekker maar viel wel snel uit elkaar. Ik vind het wel echt een aanrader om brood te maken in de airfryer, het is ontzettend makkelijk om te doen en je hebt er een heerlijk brood voor terug. Het brood was ontzettend machtig, ik had zelf aan 1 snee meer dan genoeg. Echter, ik denk dat als ik het brood de volgende keer beter kan laten rijzen, dit probleem voor het grootste gedeelte opgelost zal zijn.

Tip: het brood is erg lekker in combinatie met een soepje, bijvoorbeeld deze paprikasoep waar ik laatst het recept van deelde. Leuk voor als je vrienden hebt die komen eten, zo serveer je makkelijk een heerlijk voorgerecht!

Meer inspiratie